Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nő és Férfi

2011.06.27

 

A nő lélek, a nő szív....


 

A férfi erő, a férfi érzés....

 

womansoul1.jpg

A nő belülről él, hozzá az út a lelkén át vezet. Ahogy a férfiéhoz is. A nő dolga eljutni oda. A férfi dolga, hogy hagyja. A nőt megérteni ésszel nem lehet. Érzéseket gondolattal magyarázni esztelen. A szívet látni nem lehet, érteni még kevésbé. Egyet tehetsz csupán, kerülj hozzá közel és érezd át halk suttogását. Nem emberi nyelven szól, leírni sem lehet. Az angyalok nyelvén beszél, s ha harsogsz körülötte nagy ricsajjal, elmulasztod azt. Férfi az, ki képes egy nő szívéhez közel kerülni, se nem szégyelli feltárni önnön lelke titkait. Mert mi lehetne szebb dolog a szerelemnél? S hogy hogyan jutunk mindig ide vissza? Vagy miért indulunk ki mindig ebből? Mert akár tetszik, akár nem, bármit is gondoljon a többség, nem a pénz mozgatja a világot, hanem a szeretet. A szeretet megléte, vagy a szeretet hiánya. S mi a legmagasztosabb formája a szeretetnek? Hát a szerelem. A szerelem, az érzelem hoz boldogságot, vagy boldogtalanságot. És igen. Egyedül is lehet teljes az ember, egy egész lény, de a teljességet lehet a szerelemmel még teljesebbé tenni. Hát nem gyönyörű? A szerelem tanítás a léleknek, egy nagy lecke. Ki csak szenvedést és csalódást lát benne, távol került saját lelkétől és a megértéstől is.

malesoul.jpg

A férfi csodálatos lény. Erős, eszes, céltudatos, gyengéd ha kell, védelmező, bátor, lélegzetelállítóan okos tud lenni. Képes a bonyolult dolgokat teljes egészében átlátni és az összes lehetőség közül a legegyszerűbbet kiválasztani, hogy minél kevesebb problémával kelljen megküzdenie, tehát törekszik a zökkenőmentes életre. Logikusan gondolkodik., biztonságot áraszt magából. Ez mind fantasztikus tulajdonság az anyagi világban. Ott, ahol a praktikusságra van szükség, ahol a gyakorlatiasság a tét. De mit sem ér a szerelemben..... Ugyanúgy mit sem ér a való világban a nő nőies tulajdonságai....mert a nő érzéki, szép, harmonikus, bájos, kecses, érzelmes, lágy, finom, gyönyörű, varázslatos, törékeny, lelkileg érzékeny, gyámolításra szoruló. Ezekkel a szerelem világában tud boldogulni. 

soul1.jpg

Így teszi mindkét fél a saját dolgát. Na de hol is találkozik a kettő? Persze a férfi is esik szerelembe, hát még jó hogy....na de hogyan is viselkedik ilyenkor? Hát körülbelül úgy ahogy egy nő viselkedik a való világban. Így: már régóta tanulja, de valójában még közel sem tanulta meg. Miért is? Mert előadja a tökéletes üzletasszonyt, játssza a főnököt, a kollégát, a bankárt, a családfenntartót, a pénzkereső embert, az önállót, a határozottat és mindent ami az anyagi világhoz kapcsolódik, de azért a nő az nő marad és mások sem látják másnak. Persze tudja mindkettőt, de mégis ez utóbbi az igazi arca és nem vágyik másra mint biztonságra a férfi oldalán. A férfi pedig épp oly gyengéd és érzelmes tud lenni mint egy nő, épp oly heves, tüzes, érzéki, de amint kikerül a nő vonzáskörzetéből, előtör az az oldala, ami a legközelebb áll hozzá, a racionális férfi.

manandwoman1.jpg

Nem gondolom hogy bármelyik jó vagy rossz volna. Se nem ilyen, se nem olyan. Az egyik férfi, a másik nő. Hogy hol jelenik meg az egyensúly ebben az óriási ellentétben a polaritások világában? Hát talán valahol ott, amikor a nő megtanítja a férfit igazán szeretni, felvállalni az érzelmeit, érzéseit de úgy hogy mindeközben minden világi férfi tulajdonságát képes legyen megtartani, hogy férfinak érezhesse magát minden körülmények között. A nőt pedig megtanítja az anyagi világban racionális döntéseket hozni úgy, hogy közben tekintettel van annak lélekközpontú gondolkodásmódjára is. Ebben a világban mindkettőre szükség van és egyáltalán nem látom szükségét a kettő kettéválasztásának, sőt sokkal inkább kell az egyvelege, hogy a kettő egy legyen. Egy gyönyörű szívárványos szappanbuborék, egy teljes egész.......ez lenne az egybeolvadás, amikor mindenből épp annyi van egy egységben amennyi kell, így tartják az egyensúlyt folyamatos közös fejlődéssel fűszerezve. Amint ezt az egyensúlyt képesek egy kapcsolatban megtalálni és az stabil kiindulóponttá válik, azonnal fejlődésnek indulnak mind egyénileg, mind együttműködve, felépítve valamit ami az egyik legszentebb dolog a világon: társkapcsolatot.

Ebben a témában nincs lehetetlen, csak akarni kell.

(Moravetz Csilla)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.