Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Testi intelligencia vagy tudatosság

2011.06.27

Testi intelligencia vagy tudatosság

 

Az intelligencia a wikipédia szerint az emberre jellemző problémamegoldó képesség, a tudat pedig igen körmönfontan megfogalmazva, az élőlények azon ismerete, hogy ők léteznek. A testi intelligencia vagy tudatosság ez alapján a test azon jellemzője, hogy a testünk nélkülünk is tudja, hogy van, él, és működik.

A legnagyobb átverések, amiket az egónk produkál velünk az a testünkkel, az életünkkel és az időnkkel és a tárgyainkkal kapcsolatosak. Most a testi tudatosságról lesz szó.

ego.jpg

Az egónk vagy azt hiteti el velünk, hogy mi pusztán testek vagyunk, mint valami gép, vagy hogy semmi közünk a testünkhöz. Néha az is előfordul, hogy a kettő furcsa elegyeként, azt sugallja, hogy ha kilépünk testünk „börtönéből”, akkor elveszhetünk az univerzumban és aranyfonállal kell gondolatban összekötnünk lelkünket a testünkkel, hogy visszataláljunk. Valójában mindegyik igaz egy kicsit és hazugság egy kicsit. A testünk pontosan tudja, hogy Ő él, létezik, nélkülünk is, ugyanakkor pontosan tudja azt is, hogy hozzánk tartozik. Önállóan lélegzik, emészt, elvégzi a rutinszerű testi interakciókat. Normál esetben fizikai behatás szükséges elváltozásához (nem a genetikai hiba miatti rendellenességre gondolok) vagy betegsége kialakulásához. Nincs felkészülve az egó állandó elégedetlenségeire, többet akarására és szenvedésimádatára.

sickness.jpg

A betegségek 99%-a pszichoszomatikus, amely azt jelenti, hogy a psziché megbetegíti a testet. Általában a pszichét a lélekkel azonosítják, természetesen tévesen. A psziché nem más, mint az egó és a fájdalomtest együttes játéka. Ez a játék az elmét folyamatos gondolkodásra készteti, ami elvonja figyelmünket a valóságról, azaz a jelen pillanattó. Ez az oka annak, hogy azt hisszük, a múlt történései és a jövő elvárásai fontosabbak, mint a jelen pillanat megélése. Így a jelen pillanat leredukálódik egy nagyobb cél eléréséhez szükséges lépésmozzanatra, ami sohasem lehet hosszan tartóan kielégítő vagy teljes. Úgy érezzük, hogy sehol sem tartunk életünkben és várjuk az eljövő kánaánt, mely igazolni fogja majd jelenlegi szenvedésünket. Ez a mechanizmus az oka testi betegségeinknek, hiszen az állandó, kényszeres gondolkodás miatt testünkkel való kapcsolatunk csupán érzékeinkre és szükségleteinkre csökken. Testünk betegségekkel jelzi nekünk, hogy elveszítettük a kontaktust vele és csináljunk valamit sürgősen. A gyógyszerek csupán segíthetik a testet visszanyerni elveszített immunitását, azonban nem sokat érnek nélkülünk, a tudatos figyelmünk, jelenlétünk nélkül. Testünk annyira kellemetlen, kényelmetlen, kibírhatatlan helyzetet teremt, hogy egónk nem bírja elviselni és egyszerűen visszahúzódik a jelenléttől. Ezért van az, hogy amikor nagyon betegek vagyunk, félretesszük lelkifurdalásunkat, múltunk fájdalmait, jövőnkbe vetett igényeinket és fizikai szenvedésünkre koncentrálunk. A testi fájdalmainkra, a betegségeinkre. Így meg tudunk gyógyulni. Ha naponta sokszor, tudatosan megfigyelt légzés segítségével (szerdai és vasárnapi ingyenes meditációink alkalmával megtanítunk erre, ha még nem sajátítottad el) folyamatosan figyelünk testünkre, észrevehetjük, hogy egyre ritkábban betegszünk, és egyre gyorsabban gyógyulunk meg, a balesetek elkerülnek és az élet számunkra valóban egy csodálatos megtapasztalás.  

robot1.jpg

Testünk felépítése bár hasonló a gépekhez (valójában a gépeket próbáljuk meg testi felépítésünkhöz hasonlatosakká tenni), sokkal magasabb rendű intelligenciával van megáldva. Minden egyes sejtünk folyamatosan cserélődik. Fizikailag állandóan új testet „növesztünk” és „halasztunk”. Az ízület nem kopik el, hiszen szerves anyag, csupán a sérült sejtek helyén ugyanolyan sérült sejtek képződnek a sejtszintű öröklődés miatt. Minden egyes sejtünk hasonlóképpen örökli előnyeit és hibáit is. Az őssejt beültetése ezért remek gyógyítási módszer. Minél többet vagyunk tudatos, szerető kapcsolatban testünkkel, annál lassabban öregszik az meg. Az emberi test csodálatos dolog és nagyon hálás tud lenni, ha szeretetben, jólétben tartjuk. Vigyázzunk hát rá, hogy Ő is vigyázhasson ránk, míg ebben az univerzumban élünk.

Csodákkal teli felemelkedést!
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Mixed no-one overprotection; pons microcosm conventions: fall.

(ibesfojujexu, 2019.05.20 03:02)

http://mewkid.net/buy-prednisone/ - Prednisone No Prescription <a href="http://mewkid.net/buy-prednisone/">Buy Prednisone</a> pja.gent.egysegtudatban.eoldal.hu.ejw.so http://mewkid.net/buy-prednisone/