Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Útjelzőtáblák

2011.07.01

shadow.jpegA fájdalom nem létezik, hanem illúzió. Az elme címkéz egyes rezgéseket "örömnek", egyeseket "fájdalomnak". Minden, ami az elme mítélése szerint támogatja a túlélést, az öröm címkét kap, ami akadályozza vagy fenyegeti, azt fájdalomnak minősí...ti. Igazából csak a Végtelen Öröm létezik (a Végtelen Szeretet, a Végtelen Szabadság egy másik aspektusa), és annak alharmónikusai, hiszen minden belőle származik. Ezen alharmónikusokat címkézgethetem hiteim szerint. Ezért ez vagy az fáj nekem, és ezek a dolgok nem ugyanazok, mint másnak. Ami másnak igazság lehet, mert támogatja az ő túlélését, az nekem fájhat. Amíg meg nem változtatom az ezirányú hitemet.

__ .. __

Ha ugyanúgy élsz mint eddig, ugyanazokat a dolgokat csinálod mint eddig, és ugyanazokkal a gondolatokkal kelsz és fekszel, mint eddig, akkor az életed is ugyanúgy fog folytatódni, mint eddig.

__ .. __

Két magzat beszélget:


- Mondd, te hiszel a születés utáni életben?

- Persze. A születés után jön az élet. Talán azért vagyunk itt, hogy felkészüljünk arra, ami ezután következik.

- Lárifári! A születés után nincs semmi! Onnan még senki nem tért vissza! És különben is, hogy nézne az ki?

- Azt pontosan nem tudom, de úgy érzem, hogy ott mindenhol fények vannak... Talán a saját lábunkon fogunk járni, és a saját szánkkal eszünk.

- Ez már végképp ostobaság! Járni nem lehet! Még, hogy szájjal enni. Nevetséges! Hát nem látod a köldökzsinórt?

És ha már itt tartunk, gondolkodj el egy picit: azért sem lehetséges a születés utáni élet, mert a köldökzsinór túl rövid .

- Igen, de szerintem valami biztosan lesz, épp csak máshogy, mint amit itt életnek nevezünk.

- Ostoba vagy. A születéssel az élet véget ér, és kész.

- Figyelj, nem tudom pontosan mi lesz, de majd a Mama segít nekünk...

- A Mama? Te hiszel a Mamában?!

- Igen.

- Ne nevettesd ki magad! Láttad már valahol? Egyáltalán látta már valaki?

- Nem, mert itt van körülöttünk. Benne élünk. S bizony, neki köszönhetjük, hogy vagyunk.

- Na, most már hagyjál békén ezzel az ostobasággal, jó? Majd akkor hiszem a Mamát, ha látom.

- Látni nem tudod, de ha elcsendesedsz, akkor hallhatod az énekét, érezheted a szeretetét. Ha elcsendesedsz, érezni fogod a simogatását, érezni fogod óvó kezét.


__ .. __

 
Nem kell egy nap alatt felérnünk lelki fejlődésünk csúcsára. Lassan induljunk ...el és figyeljük minden lépésünket - csak a mával, és a jelennel törődjünk. Tegyük meg azt a keveset, amit ma meg kell tennünk, egy nap alatt csak egy napra valót. A napokból aztán hetek lesznek, a hetekből évek. Ne feledkezzünk meg közben a szeretetről, és egész életünk valódi csodává válik.

__ .. __
 
Az igazi szerelem az Élet legnagyobb áldása a gyermeken kívül. Ha tiszta lelkű emberként élünk, s átlátunk a hétköznapi lét álörvényein, az elme minket becsapni próbáló játékain, akkor elkerül a csalódás, és társunkkal testi-lelki-szellemi szinten eggyé válva emelkedhetünk, válhatunk Istenné, hogy megélhessük a teremtés csodáját. Nem könnyű feladat, de a legszebb az életünk során.

__ .. __
 
Nézz körül, és lásd meg MOST azt a gyönyörűséget és csodálatosat, ami körülvesz, átölel, és ami végső soron Belőled árad. Nem kell ahhoz a világ másik végére áhítozni, hogy itt és most gyönyörűségeset láss. Csak az elméd játéka, hogy mindenhol jó, csak ott nem, ahol éppen vagy :)

__ .. __
 

cons9.jpgAmikor nem a tárgyakat akarod látni, amikor nem a hangokat akarod hallani, amikor nem a gondolatokat akarod érteni, amikor nem az érzéseidet akarod érezni, hanem mindezek létrejöttének, megalakulásának, egy szóval mindezek megteremtésének alapjául szolgáló teret, csöndet, békességet, nyugalmat engeded megnyilvánulni magadon keresztül, akkor megláthatod a tárgyakat olyanoknak amilyenek, akkor a hangokat meghallhatod olyanoknak amilyenek, akkor a gondolatokat megértheted olyanoknak, amilyenek, és az érzéseidet pedig érezheted olyanoknak, amilyenek. És többé nem az élet akadálya, hanem annak megnyilvánulása vagy. Olyan vagy, amilyen vagy, az vagy aki vagy.

__ .. __

Nem tudhatom meg Ki Vagyok, vagy Ki Akarok Lenni,  amíg meg nem tapasztaltam, hogy ki nem vagyok, és ki NEM akarok lenni!

__ .. __

Amikor az egyik pillanatban azt hiszed mindent tudsz és a másikban azt hogy semmit se, talán akkor jársz a legjobb úton önmagadhoz. A minden és a semmi egyszerre van meg benned. Érteni vagy nem érteni nem is mindig a legfontosabb kérdés az életünkben a lényeg, hogy tegyünk magunkért és nyissuk meg saját ajtóinkat az ismeretlennek. A többit pedig bízzuk a végtelenre....(ugorj le a semmibe és bízz!!!)

__ .. __

Sok írást és tanítást olvasunk. Sok emberre hallgatunk és figyelünk. Sokfelé tekintünk de amit a leggyakrabban felejtünk el, az saját magunk. A tudás benned van, meghallani magad és odafigyelni arra amit már rég ismersz és hordozol nagy kincs. A legnagyobb! Enélkül hiába is nézel kifelé, hiába is olvasod most ezeket a sorokat, nem fog mondani semmit. Nem fogja bensődet megérinteni mert nem befelé, hanem kifelé tekintesz. Bármi történjék Veled csak akkor hat Rád, ha átengeded magadon azt és megérzed az igazságtartalmát vagy pont az ellenkezőjét annak.

__ ..__

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

nico.d@freemail.hu

(nico, 2011.07.10 00:17)

Egyszer meg kérdeztem valakit,hogy hány évesen érezte magát felnőttnek,ekkor 25 éves volt...az volt a válasza,hogy most.Most én vagyok 25 éves,de én ezt a felnőtté válást teljesen máshogy látom...inkább úgy mondanám,hogy az adott feladatokhoz,amit nyújt neked az élet eléggé felnőtt vagy hozzá...(és sose vagy felnőtt hozzá)lehetsz 15-25vagy akár 50 éves,mindig lesz olyan dolog amihez még nem vagy "felnőve"..

Re: nico.d@freemail.hu

(Csilla, 2011.07.14 11:31)

Szia!

Ez nagyon tetszik, szerintem abszolút így van. Az élet maga a fejlődés, sosem vagyunk készen. Mindig van hova jutni és mindig van mit tanulni. Ugyanakkor az adott pillanatban meg kell próbálunk az akkori tudásunkhoz képest a legjobb döntést meghozni. Valahogy így...:-)

nico.d@freemail.hu

(nico, 2011.07.11 09:18)

Az embernek vannak álmai,céljai,érzései amiket valóra szeretne váltani és ha hallgat a belső hangra valóra is válthatja,valakinek könnyebb valakinek nehezebb,de akinek nehezebb az fejlődik a legtöbbet az élete során.